Stephan Andersen efter derby: Kanonslag gjorde mig bange

Med en fortid i Brøndby var FC København-målmand Stephan Andersen indstillet på, at han ikke ville få det let, da de klubber tørnede sammen i Superligaen søndag aften i Telia Parken.

Især i anden halvleg var Stephan Andersen udfordret, men ikke af modstanderen. Han blev bombarderet med diverse genstande, da han vogtede målet ved den endetribune, hvor Brøndby-tilhængerne stod.

- Jeg blev nødt til at holde mig beskæftiget med et eller andet. Specielt i anden halvleg var der rigeligt at se til med lightere og mønter, siger Stephan Andersen.

Og det var ikke kun lightere og mønter, der blev kastet efter landsholdsreserven.

- Jeg fik vist et ølkrus i ryggen. Det var heldigvis bunden og ikke toppen, der ramte mig, så det hele røg ikke ud over mig.

- Det var altid noget, men desværre landede det krus ikke på en måde, så jeg kunne tage en tår, siger Stephan Andersen kækt efter FCK's 1-0-sejr:

- Jeg havde forventet det inden kampen. Det mest ubehagelige var et kanonslag, der landede lige ved siden af mig. Det var ikke rart.

- Ved målsparkene sparkede jeg vist også en bold ud over sidelinjen, fordi jeg blev distraheret af en lighter, der kom flyvende ved siden af mit hoved. Så det er klart, at jeg tænkte: Hvad rammer der mig nu, siger Stephan Andersen.

Til gengæld kunne han glæde sig over, at han stort set var arbejdsløs mod et ufarligt Brøndby-hold.

- Brøndby havde vel et halvt skud i første halvleg, og det var det eneste, konstaterer Stephan Andersen.

Bashkim Kadrii blev matchvinder for FCK med sin scoring kort inde i anden halvleg.

/ritzau/