Stephan Andersen: Jeg vil have Schmeichels plads

Målmand Stephan Andersen får chancen, når det danske landshold tirsdag aften runder landsholdsåret af i en venskabskamp mod Rumænien.

FC København-målmanden har været reserve for førstevalget Kasper Schmeichel hidtil i EM-kvalifikationen, men det vil Stephan Andersen gerne have ændret.

- Vi stræber alle efter at få spilletid, så det er dejligt at få lov til at vise sit værd, siger Stephan Andersen.

- Kasper har spillet de sidste fire-fem-seks kampe, så han har overhalet mig, men jeg tror ikke, at vi er så langt fra hinanden. Hvis det var tilfældet, så havde jeg ikke fået kampen i morgen.

- Jeg tager det som en positiv ting, og nu er det op til mig selv at gøre det godt og sætte nogle tanker i gang hos Morten Olsen, fortæller den rutinerede målmand.

Stephan Andersen var førstevalget i VM-kvalifikationen, og han kan godt se sig selv vinde sin tidligere position tilbage i løbet af 2015.

- Der er ikke noget, der er umuligt. Det er det sjove ved fodbold. Alt kan ske. Det er noget, jeg tror på, og som jeg arbejder hen imod.

Selv om Stephan Andersen og Kasper Schmeichel kæmper om den samme plads, og den enes succes automatisk sender den anden på bænken, så har de det godt med hinanden.

- Vi har et super forhold. Vi er konkurrenter og rivaler på banen, og vi har begge et stort vinder-gen og vil have den plads. Det er nok lidt atypisk, at vi er så gode venner, men jeg ser det som en styrke, siger Andersen.

FCK-keeperen, der var Morten Olsens førstevalg i 2012 og 2013, spiller sin landskamp nummer 29 mod Rumænien.

Tirsdagens landskamp i Bukarest begynder klokken 19.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip