Stillestående City taber derbyopgør til effektive United

12/04/2015

For fodboldfans var der noget at glæde sig over i søndagens derby, men for Manchester City var ydmygelsen total, da holdet tabte 4-2 til rivalerne fra Manchester United.

Det var ellers City, der startede bedst, da United fra starten af første halveg blev fanget på hælene, og efter otte minutters spil kunne City bringe sig foran 1-0.

James Milner åbnede Uniteds forsvar med en bold til David Silva, der førte bolden ind i feltet og afleverede på tværs til Sergio Agüero, der let sendte bolden i mål for 18. gang i denne sæson.

Men Manchester United fik strammet op, og blot fem minutter efter eksploderede Old Trafford i jubel, da en lang bold fra Uniteds målmand David de Gea ad omveje endte i målet bag Joe Hart fra Manchester City.

Ander Herrera sendte bolden ind i feltet, hvor City-spillerne stod dårligt. Bolden ramte Gaël Clichy på ryggen og faldt ned til Ashley Young, som kluntet formåede at holde sig på benene og sendte bolden i mål.

Dermed tegnede kampen til at blive det topbrag, som fans på forhånd havde håbet på.

Selvom City startede bedst, var det United, som efter 27 minutters spil bragte sig foran 2-1, da Ashley Young sendte en flot bold ind i feltet til Marouane Fellaini, som gjorde, hvad han gør bedst ved at sætte panden på.

Igen var det Gaël Clichy, der ikke formåede at lægge sig mellem bolden og en United-spiller, og efter målet skiftede momentum til hjemmeholdet.

United virkede generelt til at være mere villig til at løbe de ekstra meter.

Juan Mata modtog i 66. minut en friløber fra Rooney, der hurtigt blev omsat til et mål, som City-fans nok vil kalde en offside-scoring til 3-1.

En håndfuld City-spillere så efter 73 minutter ud til at have lagt forsvarsspillet på hylden og brugte i stedet tiden på at stå og se fodbold, da Chris Smalling ubesværet headede et frispark fra Rooney i mål.

Den lille argentiner Sergio Agüero reducerede forgæves efter 88 minutter til 2-4.

Dermed beholder Manchester United tredjepladsen forud for kampen om en uge mod ligaens duks Chelsea.