Stjernepianist afbryder koncert efter blitz og skælder ud

Blinkende blitzlys mod optrædende musikere er en uskik - og nogle gange bliver det bare for meget.

Den argentinsk-fødte pianist Daniel Barenboim, som også er en af verdens mest profilerede dirigenter, stoppede mandag aften sit spilleri midt i en klaversonate af Mozart i det imposante Teatro alla Scala i Milano.

- Jeg er kommet for at gøre mit arbejde, så godt jeg kan. Hvordan skulle jeg kunne det, hvis der sidder en og tager billeder, mens jeg spiller? Jeg bliver nødt til at sige, at folk, som fotograferer under koncerter, opfører sig ubehøvlet, sagde Barenboim fra scenen.

Pianisten leverede sin opsang med en stram mine ifølge avisen La Repubblica, skriver nyhedsbureauet dpa.

Vreden var i særlig grad rettet mod en bestemt kvinde, som sad på en af de forreste rækker.

Det er ikke første gang, at Barenboim opdrager på publikum i Teatro alla Scala, hvor han har været på kontrakt de seneste ni år. Men pianisten har ikke tidligere afbrudt sin koncert for at skælde ud på folk.

Selvom den 72-årige musiker var oprevet, kontrollerede han sin vrede lidt bedre end kollegaen Keith Jarrett, som gik amok under en festival i Perugia i 2007.

Den amerikanske jazzpianist blev rasende på det italienske publikum, da han under en koncert på jazzfestivalen i Umbrien rejste sig og råbte, at "alle røvhuller med kameraer, skal slukke deres fotoapparater straks."

Jarrett blev efterfølgende udelukket fra festivalen i seks år. Han vendte ifølge nyhedsbureauet AFP tilbage i 2013, men spillede ved den lejlighed i mørke, angiveligt for at ingen skulle kunne tage billeder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip