Stjerner belønnet med priser

Meryl Streep og Julia Roberts var blandt de berømte gæster, som fejrede den 25. udgave af begivenheden og kunne tage hjem med trofæer i bagagen.

Ved gallafesten lørdag aften fik Streep således overrakt den fornemme ikonpris, som hun modtog for sin samlede filmkarriere.

Skuespillerinden fastslog i sin takketale, at hun nok har nået en moden alder, men absolut ikke er klar til at blive sendt på pension:
»Jeg føler mig som et eksempel på de gamle piger, I ikke bare kan sætte på græs. Vi har stadig en masse på hjerte«, sagde Streep.

Roberts, som hun spiller sammen med i »August: Osage County«, blev belønnet med den såkaldte Spotlight Award og valgte at takke de kolleger og filmteknikere, hun har arbejdet sammen med i årenes løb:
»Jeg lærte allerede i gymnasiet, at alle fugle flyver flottere og hurtigere i flok end en hvilken som helst fugl, der flyver alene. Det er et videnskabeligt faktum«, fastslog »Pretty Woman«-stjernen, som tillige fik mulighed for at hylde en kollega. Roberts overrakte Tom Hanks formandens særpris.

Der var også trofæer til Sandra Bullock, Bruce Dern og instruktøren Steve McQueen, ligesom U2 modtog festivalens visionspris, der er opkaldt efter Sonny Bono.

De irske rockmusikere blev belønnet for deres »enestående humanitære indsats mod ekstrem fattigdom, social uretfærdighed og sygdom«.

 

Dagens Gossip