Stjerner kæmper mod taberkultur på Falster

08/09/2015 08:16

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De har tabt og tabt i to år, men nu skal det være slut med tabermentaliteten i Nykøbing Falster Håndboldklub.

Efter 36 nederlag i 44 kampe i de sidste to sæsoner er 10 spillere stoppet i klubben, mens syv nye er kommet til, og der er prominente folk imellem.

Landsholdsprofiler som Mette Gravholt og Kristina "Mulle" Kristiansen og den brasilianske klassemålvogter Barbara Arenhart giver næsten garanti for, at resultaterne bliver bedre i denne sæson, som falstringerne indleder hjemme mod Silkeborg-Voel tirsdag aften.

- Der har været en taberkultur, og til træning kan man se forskellen. Dem, der har været vant til at tabe, lukker sig inde i sig selv, når de møder modgang. De andre tager skeen i den anden hånd, siger træner Niels Agesen.

Han glæder sig over, at revolutionen er blevet modtaget med stor entusiasme i byen, selv om det har kostet en række lokale spillere pladsen på holdet.

- De spillere er sluttet i bunden i to år i træk. De har ligesom fået chancen for at bevise, at de kunne begå sig i ligaen, og det kunne de ikke, konstaterer Niels Agesen.

At holdet overhovedet er i den bedste række, selv om det egentlig rykkede ud i både 2014 og 2015, skyldes konkurser hos ligakonkurrenterne Vejen og Skive.

Nu går Nykøbing ind til den nye sæson som Boxer Dameligaens store ukendte faktor. For hvor god er prygelknaben fra Falster egentlig?

- Vi har spillet træningskampe, hvor kun to af spillerne har spillet sammen før. Det er lidt op ad bakke ind imellem.

- Og mine kolleger har spurgt mig, hvordan jeg vil få det hold til at dække op, for jeg har ingen deciderede forsvarere. Men jeg er nu alligevel fortrøstningsfuld, siger Niels Agesen.

Den officielle målsætning er forholdsvis beskeden: Nykøbing skal denne gang ikke rodes ind i nedrykningskampen og skal mindst slutte som nummer ni.

Men spørger man konkurrenterne, kan man roligt regne med at se falstringerne spille med om slutspilspladserne, som går til de seks bedste hold.

- De kommer stærkt i den sidste halvdel af turneringen. Det tager tid at få så mange nye til at fungere sammen, men det ser rigtig spændende ud, siger Ulrik Kirkely, der er træner for sidste sæsons nummer syv, HC Odense.

Også FC Midtjyllands mestertræner Helle Thomsen har fidus til Nykøbing.

- De har en af verdens bedste målmænd, der alene kan vinde kampe. Og "Mulle" og Gravholt er to af landsholdets største profiler. Med den stamme skal man regne med dem blandt slutspilskandidaterne.

- Hvis de bliver rodet ind i nedrykningskampen, vil det i mine øjne være en katastrofe, siger Helle Thomsen.

Niels Agesen påpeger, at der bliver lagt for meget vægt på de tre stjernenavne. De øvrige nye folk har ikke samme niveau.

- Der ikke nogen af dem, der har prøvet at være i slutspillet før. Selv om man får tre storspillere ind, betyder det ikke, at de andre pludselig er slutspilsspillere fra dag et.

- Vi er ikke jubelidioter, der render rundt og siger, at nu kommer vi i slutspillet, siger Niels Agesen.

/ritzau/