Stockholm bliver vært for Eurovision 2016

Det europæiske melodi grand prix, Eurovision, skal afholdes i Globen i Stockholm næste år. Det skriver den svenske tv-station SVT, som arrangerer showet, i en pressemeddelelse.

- Jeg ser frem til at byde hele Europa velkommen til Stockholm og en af verdens største tv-begivenheder. Eurovision Song Contest er både en musikfest og en folkefest, og i Stockholm skal vi byde på begge dele, siger SVT-chef Hanna Stjärne.

Sverige er vært for showet, fordi Måns Zelmerlöw vandt den seneste udgave af Eurovision med sangen "Heroes". Da blev showet afholdt i Østrig, og traditionen tro er det den forsvarende mester, som er vært ved det næste show.

Senest Sverige var vært for showet var i 2013. Dengang var det Malmø, som havde fået æren af at være værtsby, og netop dette show vækker sikkert glade danske minder. Her var det nemlig Emmelie de Forest som vandt showet med sangen "Only Teardrops".

Men selvom det senest var Malmø, som var vært, så er hovedstaden Stockholm ikke uvant med at afholde Eurovision.

Det er tredje gang, showet foregår i byen, og også ved det seneste show i 2000 var det med dansk succes. Dengang gik brødrene Olsen hele vejen med "Fly On The Wings Of Love".

I Stockholm jubler byens økonomiborgmester, Karin Wanngård, over tildelingen af Eurovision 2016, som hun mener kan være med til at styrke byens brand.

- Stockholm er musik. Vores by koger med aktiviteter, der kredser sig om musikken. Det kreative er en del af byens hjerte, og det er noget, som vi ønsker skal mærkes mere og tydeligere i byen, siger hun i pressemeddelelsen.

Semifinalerne afholdes 10. og 12. maj, mens det helt store finaleshow afvikles lørdag 14. maj.

/ritzau/

 

Dagens Gossip