Støjberg: Jeg tager til EU med bred opbakning

Hele dagen fredag har Folketingets Europaudvalg afholdt møde, og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mener, at hun har en bred opbakning inden mødet i Bruxelles med EU om fordelingen af 160.000 flygtninge.

- Jeg fornemmer, at der er en bred tilslutning til, at vi ikke tager nogle af de sammenlagt 160.000 på mandag, siger Inger Støjberg til Ritzau.

Der er dog også kritiske røster blandt Folketingets partier. Blandt andet synes Finn Sørensen og medlem af Europaudvalget for Enhedslisten, at det er et "meget skuffende" træk fra Venstre-regeringens side.

Men Inger Støjberg understreger, at Danmark ikke skal tage imod flere asylansøgere.

- Vi er et af de lande, der har taget flest asylansøgere. Vi har taget næstflest syrere, og hvis vi tager flygtninge helt generelt, har vi taget femteflest målt på indbyggertal.

- Min bekymring går på, om vi kan blive ved med at følge med det tunge pres, der i øjeblikket er på Europa.

- Vi ønsker at forblive i Dublinforordingen. Men fremadrettet vil vi også selv kommer til at fastlægge vores asyl- og flygtningepolitik i Danmark, og vi kommer ikke til at indgå i en omfordeling, fastslår Inger Støjberg.

Mandag mødes EU-landene for at drøfte omfordelingen af 160.000 flygtninge.

I alt har kun 668 af de 3200 personer, der er kommet til Danmark siden søndag søgt om asyl. Resten formodes at være rejst videre mod Sverige og de øvrige nordiske lande.

Det kraftige pres på Danmark mindskes ikke, hvis der kommer endnu flere flygtninge.

Unicef advarer om, at millioner af syrere kan være på vej til EU.

/ritzau/

 

Dagens Gossip