Stoltenberg indtager Nato med store forventninger

Jens Stoltenberg har onsdag første dag på jobbet i Nato.

Den tidligere norske statsminister ankom to minutter over ni til sin nye arbejdsplads, hvor han straks, han steg ud af bilen, blev mødt af en lille velkomstkomité bestående af hans nye kabinetschef, Natos vicegeneralsekretær, et par af sine andre nøglemedarbejdere og et stort opbud af især norske pressefolk.

- Jeg forventer mig en stor dag. Jeg ser virkelig frem til at komme i gang. Det er fantastisk at være her, og jeg vil svare på alle jeres spørgsmål, når jeg holder pressemøde senere.

- Det er en stor ære at være generalsekretær for Nato, og jeg har store forventninger, siger Stoltenberg, inden han bliver ført ind til sit nye kontor.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB, som er med de første minutter på det nye kontor, entrer Stoltenberg Anders Fogh Rasmussens tidligere enemærker med et imponeret "wow, så det er mit kontor?".

Da han på væggen ser et verdenskort med markering af samtlige Natos 28 medlemslande, konstaterer han, at det er godt, at han ikke skal glemme, hvem de er.

Stoltenberg har i offentligheden forholdt sig stort set tavs om sit nye job, verden og sikkerhedspolitik i det halve år, der er gået, siden han blev udnævnt.

Da han tirsdag mødte norsk presse i Bruxelles i forbindelse med sin ankomst til byen, lovede han, at tavsheden slutter, når han onsdag eftermiddag holder pressemøde efter at have ledet sit første møde i Det Nordatlantiske Råd, der er forsamlingen af de 28 Nato-landes faste ambassadører i Bruxelles.

Men han lagde samtidig en dæmper på forventningerne til, at der skal komme store nyheder.

- Det at være generalsekretær i Nato er ikke en stilling, som burde invitere til overraskelser. Mit mål er ikke at skabe størst mulig overraskelse og uforudsigelighed. Jeg tror tværtimod, vi lever i en tid, hvor mest mulig forudsigelighed og tryghed er et godt mål, sagde Stoltenberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip