Stor dopingbørs har base i Aarhus

20/10/2013 08:05

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En af Europas største salgscentraler for doping holder til i Danmark. Det mener svensk politi, der under en stor steroid-efterforskning - "Operation Liquid" - er kommet på sporet af den internetbaserede dopingbørs Euroking.

Det skriver Politiken søndag.

- Alt tyder på, at Euroking er koblet til Danmark, udtaler Marina Amonsson, chefanklager i "Operation Liquid" til Politiken.

Selv om svensk politi allerede i juni 2010 tippede kollegerne i Danmark om dopingbørsen og samtidig pegede på en tyrkisk-dansk mand fra Viby J. ved Aarhus som en mulig bagmand, er den illegale internetforretning stadig yderst aktiv.

På baggrund af aktindsigt i mere end 20.000 siders retsdokumenter fra "Operation Liquid", Østjyllands Politis sagsdokumenter samt en kortlægning af Eurokings internetaktivitet kan Politiken søndag afsløre, hvordan dopingbørsen er centrum for storstilet kriminalitet.

Euroking Gear er en af de mest omtalte salgscentraler på diverse internationale steroidefora, og tusindvis af profiler skriver, at de har modtaget muskelforstørrende præparater derfra - mange af dem inden for det seneste år.

Retsdokumenterne fra Sverige afslører, hvordan efterforskere ved hjælp af beslaglagte mail, skriftlige chatsamtaler, sporing af telefonopkald, dna fra et hår på en konfiskeret pakke doping samt fingeraftryk fra flere steroideforsendelser kunne knytte Euroking til manden fra Viby J.

Samtidig har Politiken fulgt i Eurokings fodspor på internettet – de fører også mod Danmark.

En profil optrådte første gang i efteråret 2006 på det danske dopingforum Bodyhouse, og først derefter dukkede profilen op på internationale hjemmesider.

Alle steder, danske såvel som udenlandske, reklamerer profilen i årenes løb for de samme dopingmærker, der ifølge Politikens research alle er knyttet til Danmark.

/ritzau/