Stor oprydning venter ny ambulancechef i Syddanmark

Der følger mange gode medarbejdere med, når Region Syddanmark overtager ambulancedriften fra det konkursramte selskab Bios. Men det er en særdeles rodet organisation, som regionen nu skal skabe orden i.

Sådan lyder det fra den konstituerede direktør for Region Syddanmarks ambulancetjeneste, Mads Haugaard. Han er onsdag blevet udpeget til posten, hvor han skal stå i spidsen for arbejdet med at få ambulancerne ud på vejene.

- Min fornemmeste opgave er - sammen med de mange gode medarbejdere - at skabe stabilitet og forudsigelighed i organisationen.

- Vi skal have styr på vagtplanlægningen. Og vi skal specielt have styr på lønudbetalingerne, så folk kan regne med, at de får den rigtige løn til tiden. Vi skal have helt styr på overenskomsterne, siger Mads Haugaard.

Bios overtog ambulancekørslen på Fyn og i Syd- og Sønderjylland i september 2015 efter at have vundet et udbud over Falck. Men onsdag blev Bios erklæret konkurs.

Årsagen var et udestående på 31,5 millioner kroner, som selskabet skyldte Region Syddanmark. Regionen havde ved en fejl udbetalt beløbet til Bios.

Onsdag aften blev kuratorerne for det konkursramte ambulanceselskab og Region Syddanmark enige om, at regionen midlertidigt betaler for ambulancedriften.

På længere sigt skal hele driften overtages af regionen.

- På den korte bane bliver min opgave at sikre, at driften fortsætter. At der stadig kører ambulancer på vejene i Region Syddanmark.

- Desuden skal jeg være med til at sikre, at de medarbejdere, vi overtager fra Bios, føler sig trygge og velinformerede og kan se en fremtid i ambulancetjenesten i Region Syddanmark, siger Mads Haugaard.

Bios har haft adskillige problemer, mens selskabet har kørt ambulancerne i Syd-, og Sønderjylland og på Fyn.

Blandt andet har Bios ikke kunnet skaffe det fornødne mandskab. Mads Haugaard erkender, at der fortsat vil være problemer med at besætte vagterne.

- Det bliver ikke nemt. Den virksomhed, vi skal bygge videre på, har en stor ressource, og det er de mange gode medarbejdere. Men vi overtager en butik, hvor der er rigtig mange ting, som vi skal have styr på, siger han.

Mads Haugaard har tidligere været konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip