Storbritannien: Fem procent af russiske angreb rammer IS

Blot ét ud af tyve russiske bombeangreb i Syrien rammer den militante oprørsgruppe Islamisk Stat (IS) ifølge Storbritanniens forsvarsminister, Michael Fallon.

- Vi analyserer hver morgen, hvor angrebene rammer. Det store flertal er ikke rettet mod IS i det hele taget, siger Fallon til avisen The Sun.

Forsvarsministeren henviser til tal fra britiske efterretninger om, at kun fem procent af angrebene har været rettet mod IS, og at de fleste russiske bomber har dræbt civile eller soldater fra Den Frie Syriske Hær.

Michael Fallon siger, at Ruslands involvering i Syrien har kompliceret krisen, og han foreslår, at Storbritannien udvider sine egne bombeangreb mod IS til også at omfatte Syrien. Det har også premierminister David Cameron foreslået.

I dag bomber briterne kun i nabolandet Irak, hvor IS også har kontrol over store områder.

USA's præsident, Barack Obama, sagde fredag, at han mener, at russernes luftangreb i Syrien styrker den syriske præsident, Bashar al-Assad, og Islamisk Stat.

- Russerne styrker Islamisk Stat, når de bomber og bortdriver den moderate opposition, sagde Barack Obama.

- Fra Ruslands synspunkt er alle oprørsgrupper terrorister, og det er en opskrift på katastrofe, sagde han.

- Når russerne ikke skelner mellem Islamisk Stat og moderate sunnioprørere, der har fået nok af Assad, så er man galt på den.

Rusland har tidligere afvist, at russiske fly har bombet såkaldte moderate oprørsgrupper, og at der har været civile tab.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip