Storjury i Ferguson har besluttet sig i drabssag

En amerikansk storjury har mandag taget stilling til, om en hvid politibetjent skal tiltales for at have skudt og dræbt en ubevæbnet sort teenager, men resultatet ventes først offentliggjort senere mandag, oplyser tv-kanalerne NBC og CNN.

- Storjuryen i Michael Brown/Darren Wilson efterforskningen er nået frem til en afgørelse, og den vil blive offentliggjort senere mandag, bekræftes det af Edward Magee, der er talsmand for anklagemyndigheden i St. Lois County, i en erklæring.

Lokale sikkerhedsstyrker har forberedt sig på nye uroligheder i den lille forstad til St. Louis, hvis storjuryen har besluttet sig for, at der ikke er tilstrækkeligt bevis til at tiltale og retsforfølge politibetjent Darren Wilson for drab eller uagtsomt manddrab.

CNN og NBC citerede forbunds- og lokale politifolk for, at resultatet vil blive offentliggjort senere mandag.

Men Benjamin Crump, der er advokat for teenageofret Michael Browns familie, sagde til CNN, at han ikke var blevet oplyst om, at offentliggørelsen af juryens beslutning skulle være nært forestående.

Myndighederne sagde oprindelig, at de ville vente 48 timer, fra storjuryen havde besluttet sig, med at meddele resultatet, for at give lokale skoler og sikkerhedstjenester mulighed for at forberede sig på mulige voldshandlinger.

Storjuryen samledes sidst i august, efter at den 18-årige Michael Brown var blevet skudt og dræbt 9. august.

Beton- og stålafspærringer omkranser regeringsbygninger i Clayton i delstaten Missouri, hvor St. Louis County residerer, og som også fungerer som retsbygning.

En afgørelse i sagen var ventet søndag, baseret på sikkerheds- og skoleforberedelser samt opfordringer fra præsident Barack Obama, justitsminister Eric Holder og Browns far, Michael Brown Senior, til at bevare roen.

Flere end 100 mennesker demonstrerede i de regnvåde gader søndag aften, og de blokerede tre kryds på St. Louis Shaw Boulevard.

Demonstranterne, der var en blanding af hvide-, sorte- og latino-indbyggere, råbte slagord mod politiet og viftede med plakater med påskriften "Sorte liv betyder noget", mens de marcherede gennem byen i to timer. De var femte aften i træk, der blev demonstreret.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip