Stormen lukkede Øresundsbroen

Øresundsbroen er fredag aften åben igen, efter at stormen Alexander tidligere på aftenen medførte lukning af broen for al trafik, oplyser Vejdirektoratet.

I første omgang oplyste Vejdirektoratet, at broen ville blive åbnet igen klokken 23, men det skete allerede klokken 22.20.

Øresundsbroen oplyser på sin hjemmeside, at vinden fortsat er kraftig.

- Vindfølsomme køretøjer frarådes at passere broen. Hastighed 50 km/t., lyder det på hjemmesiden.

Situationen på Storebæltsbroen synes også afdramatiseret, da selv vindfølsomme køretøjer atter kan køre over broen.

Stormen Alexander har indtil klokken 22.30 ikke været så kraftig som frygtet.

Værst er det gået ud over Bornholm, hvor nogle træer væltede ned over elledninger. Det betød, at folk i Åkirkeby kortvarigt var uden strøm, og at folk i landområdet Sose måtte undvære strømmen i fire timer.

Desuden betød et kraftigt regnvejr, at en vej ved Ibsker blev oversvømmet.

Faren er dog ikke drevet helt over på Bornholm, hvor DMI varsler vindstød af storm eller stærk storm frem til midnat.

Derudover har kun Nordsjællands Politi meldt om mindre problemer. I Græsted væltede et træ ned over en vej, og det samme er sket i Hornbæk.

Der var truffet mange forholdsregler i trafikken - ikke mindst på broerne, i togtrafikken og flytrafikken - før stormen ramte det sydvestlige Danmark midt på eftermiddagen og fortsatte mod øst til den sidst på aftenen ramte Hovedstaden, hvorfra den drog østpå mod Bornholm.

Stormen ramte især det sydlige Danmark, mens det nordlige Jylland gik helt fri - dog med udsigt til op til 10 centimeter slud og tøsne.

Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi kunne dog allerede ved 17- tiden afvarsle deres beredskab og kort efter afvarslede Fyns Politi beredskabet.

I København forventedes Alexander-stormen at toppe mellem klokken 21 og 22 - igen med vinde af stormende kuling, der altså betød lukning af broen til Sverige.

Omkring midnat skulle hele landet igen være ude af Alexanders greb.

/ritzau/

 

Dagens Gossip