Stormen lukker flere broer i Danmark

Vejdirektoratet advarer om lukning af en lang række broer som følge af stormen Bodil, der er på vej ind over Danmark med vindstød op til orkanstyrke.

Senest har Sydsjællands- og Lollands-Falsters Politi besluttet at lukke Storstrømsbroen på grund af kraftig sidevind, der gør det farligt at køre over broen.

Er man strandet på den ene eller anden side, må man væbne sig med tålmodighed. Broen er den eneste forbindelse til Falster.

Politiet ved endnu ikke, hvornår broen igen kan åbnes, men vurderer, at den bliver åbnet i løbet af natten eller de tidlige morgentimer.

Indtil videre er Vejlefjordbroen, Langelandsbroen, Svendborgsundbroen, Farø Broerne og Storstrømsbroen lukket for al trafik, oplyser Vejdirektoratet og politiet.

Derudover er Limfjordsbroen nu også lukket for al trafik, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Tarphagebroen mellem Esbjerg og Varde er lukket på grund af oversvømmelse, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Det anbefales, at man kører gennem Varde.

Lette og høje køretøjer skal køre med en hastighed på 50 kilometer i timen, hvis man skal over Sallingsundsbroen.

Stormen Bodil er så kraftig, at også de store broer er lukket torsdag aften.

Øresundsbroen, Storebæltsbroen og Lillebæltsbroerne lukker for al biltrafik i begge retninger, oplyser selskabet bag Øresundsbroen, Sydøstjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Øresundsbroen er lukket for al biltrafik på grund af den høje vindstyrke. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår broen igen kan åbne, oplyser Øresundsbro Konsortiet.

Lukningen af Øresundsbroen skete klokken 14.09, og selvom selskabet ikke kan oplyse om en åbningstid, så skriver de på internettet, at der er lukket indtil klokken 08 fredag morgen.

Sund og Bælt oplyser, at Storebæltsbroen vil genåbne klokken 04 natten til fredag.

- Som det ser ud nu ifølge DMI's prognose, så bliver det først omkring klokken fire i nat. Prognosen kan selvfølgelig flytte sig, men det er lidt svært at vide på nuværende tidspunkt, siger kommunikationschef Lene Thomsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip