Stormen tager flere liv i Storbritannien

En kraftfuld storm, der hærger de britiske øer, har det seneste døgn kostet to personer livet og efterladt halvandet hundrede tusinde hjem uden strøm.

Trafikken er fortsat i kaos flere steder.

Storbritannien er i forvejen hårdt ramt af oversvømmelser, som har medført evakueringer af udsatte byområder nær Themsen, hvor vandstanden har rundet historiske højder i den forgangne uge.

Det sydlige England er værst ramt af oversvømmelserne, der er de mest alvorlige i to og et halvt århundrede.

Togstrækninger og veje er mange steder lukket på grund af væltede træer.

Redningsarbejdere kæmper lørdag for at levere strøm til 140.000 mørklagte husstande.

Det er lørdag lykkedes at koble 310.000 andre husstande tilbage på nettet.

Ifølge britisk politi mistede en kvinde livet, da dele af en bygning faldt sammen, og en mand er indlagt i forbindelse med samme hændelse i det centrale London sent fredag.

Stormen har også godt tag i Den Engelske Kanal, hvor en "abnorm bølge" har smadret et vindue på et krydstogtskib og dræbt en 85-årig mand.

Flere end 2000 soldater fra hæren, søværnet og flyvevåbnet er udsendt over hele Storbritannien til at hjælpe i de ramte områder.

Bank of England advarer om, at den skrøbelige britiske økonomi vil blive påvirket af ødelæggelserne, der særligt er dyre for landbruget og transportsektoren.

Også Frankrig har været plaget af uvejret med 70.000 hjem uden strøm, og en 80-årig kvinde er død - også på et krydstogtskib - efter et fald om bord på grund af høj søgang.

Tidligere på ugen døde en ældre mand i Storbritannien, da han kom i kontakt med nedfaldne højspændingsledninger.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip