Stormoské i Aarhus får dødsstødet

admin

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Planerne om at bygge en stormoské i Aarhus er faldet til jorden.

Byrådet i Aarhus har nemlig besluttet at annullere salget af en grund på Bautavej i Aarhus Vest. Ifølge tidligere planer skulle der bygges en ny moské på stedet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Stormoskéen fik dødsstødet ved en flertalsafgørelse i byrådet onsdag. Kun Enhedslisten og De Radikale støttede fortsat idéen om at sælge grunden til en muslimsk forening.

Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), henviste til foreningerne bag stormoskéen i sin begrundelse for, hvorfor han ikke længere kunne stå inde for salgsplanerne.

- Socialdemokraterne har mistet tilliden til det konkrete projekt, fordi nogle foreninger bag er afsløret i at have holdninger, som er uforenelige med vores demokrati og retssamfund.

- Derfor må udbuddet annulleres, sagde Jacob Bundsgaard ifølge Jyllands-Posten.

Venstre tog godt imod udmeldingen fra Socialdemokraterne såvel som SF, der også har sat foden ned i forbindelse med planerne om en stormoské.

Men Venstres politiske ordfører i byrådet, Gert Bjerregaard, savner svar fra Socialdemokraterne på, om en anden stormoské engang kan blive bygget i området.

- Det står hen i det uvisse, hvad borgmesterens holdning er til, at en stormoské placeres tæt på Gellerupparken i fremtiden. Hvor lang tid varer karantænen? Et, to eller tre år, eller er det for altid. Vi har ikke fået svar, sagde Gert Bjerregaard.

Borgmester Jacob Bundsgaard pointerede derefter, at det er svært at tage stilling til et nyt projekt, før det overhovedet er i støbeskeen.

- Jeg kan ikke se for mig, at det pågældende projekt realiseres på dette sted.

- Men det er svært at tage stilling til, før man kender et andet og eventuelt nyt mosképrojektet, sagde han.

Både De Radikale og Enhedslisten ærgrede sig over, at Socialdemokraterne og SF har skiftet standpunkt i sagen.

- Det er stadig vores overbevisning, at selvom vinduet er lukket, vil døren igen blive åbnet, for at stormoskéen kan være i vestbyen.

- Vi tror, at en stormoské kan løfte området. Nuvel, ikke i denne omgang, men det skal nok lykkes, sagde medlem af byrådet Peter Hegner Bonfils (EL).

/ritzau/