Storstrømsbroen er lukket efter påsejling

Storstrømsforbindelsen mellem Sjælland og Falster er fredag eftermiddag blevet lukket efter en påsejling, og den vil tidligst blive åbnet igen et stykke ud på aftenen.

Det er ikke selve Storstrømsbroen, der er blevet ramt, men Masnedsundbroen, der fører trafikken det sidste stykke vej fra Masnedø til Vordingborg.

- Det er et lille fragtskib, der af ukendte årsager er drevet på tværs ind i broen, fortæller vagtchef Anders Mikkelsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

Ifølge vagtchefen er der sket skade på broen.

- Umiddelbart ser det dog ikke alvorligt ud, men vi skal lige have nogle eksperter ud at se på det, så vi er helt sikre på, at broen ikke er alvorligt skadet, siger han.

Det er uvist, hvornår broen kan åbne igen, men politiet oplyser kort efter klokken 17, at den vil være lukket i "minimum fire-fem timer". Eneste alternativ er Farø-broerne.

Lukningen berører også togene mod Lolland-Falster og videre til Tyskland, da de bruger Storstrømsforbindelsen. I stedet er der indsat togbusser.

- Der vil køre et tog i timen til Vordingborg, og hver anden time vil der køre EuroCity-tog mod Tyskland fra Nykøbing, siger forretningschef i DSB, Leif Fabrin.

Han fortæller desuden, at man kan holde sig opdateret via rejseplanen.dk og dsb.dk.

Ifølge Banedanmark er broens afviserværn, der skal forhindre skibe i at ramme selve broen, blevet smadret ved påsejlingen. Det betyder, at skibet skal slæbes væk, så teknikerne kan komme til at undersøge broen for skader.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip