Stort styrt sender tre ryttere ud af Touren

Tour de France blev mandag neutraliseret efter 100 kilometer af 3. etape, der kørtes fra Antwerpen til Huy.

Årsagen var et kaotisk massestyrt, der blandt mange andre involverede løbets gule førertrøje Fabian Cancellara, der dog formåede at fortsætte.

Styrtet var så omfattende, at løbsledelsen valgte at stoppe etapen midlertidigt, og det betød, at fire ryttere i første omgang måtte udgå af dette års Tour de France på grund af styrtet.

Det var William Bonnet (FDJ), Simon Gerrans (Orica-Greenedge), Tom Dumoulin (Giant Alpecin) og Dmitriy Kozontchuk (Katusha).

Efter etapen måtte også Daryl Impey (Orica-Greenedge) udgå, da han fik konstateret et brækket kraveben efter at have været en tur i asfalten.

Etapen blev senere genoptaget, stoppet igen og genoptaget igen, og etapesejren gik til spanske Joaquim Rodriquez (Katusha), der satte de øvrige i front på stigningen Mur de Huy med Chris Froome (Sky) lige bagefter.

Det betød, at Chris Froome overtog den gule førertrøje.

Årsagen til, at løbet blev neutraliseret var, at løbsledelsen var nødt til at få et overblik over konsekvenserne af styrtet samt over mulighederne for lægeassistance.

- Der var ikke flere ambulancer og ikke flere læger, som kunne sikre, at rytterne i front kunne få hjælp, sagde løbsdirektøren, Christian Prudhomme, efter etapeafslutningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip