Stortalent skal rede sit løb med et brag af en enkeltstart

Cykeltalentet Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro-Veloconcept) levede ikke op til egne forventninger på kongeetapen af årets Postnord Danmark Rundt fredag.

Lørdag skal U23-verdensmesteren i enkeltstart rette op på nedturen ved at køre sit livs enkeltstart på løbets fjerde etape i Nyborg, siger holdets sportsdirektør Ricky Enø Jørgensen.

- Det kan redde meget af hans løb, hvis han vinder enkeltstarten.

- Målet er selvfølgelig, at han skal ud og vinde den. Men man skal ikke tro, det er noget, han bare lige gør. Han skal have en super dag. Nogle dage er han en verdensmester, andre dage er han lidt under.

- Han skal køre sit livs enkeltstart for at køre den her hjem, siger Ricky Enø Jørgensen.

Inden fredagens etape lå Mads Würtz Schmidt på løbets andenplads, men fredag kunne han ikke sidde med de forreste på Vejles stejle stigninger. Derfor er han nu nede som nummer 19, 1.06 minut efter Michael Valgren (Tinkoff) på førstepladsen.

Og tidstabet nager det danske talent, fortæller sportsdirektøren.

- Han er bitter over etapen i går, men han kan også se, der ikke er langt op.

- Han har 1.06 op til Valgren. Med en formidabel enkeltstart i dag, kan det være, han kan ende i top-tre. Sidste år slog han Valgren med mere end et halvt minut på enkeltstarten, og der var den kortere end i år, lyder det inden etapen fra sportsdirektøren.

Med U23-verdensmesterskabet sidste år beviste Mads Würtz Schmidt, at han er en mere end almindeligt god rytter på en enkeltstartscykel.

Derfor tror Ricky Enø Jørgensen da også på, at enkeltstarten kan sikre ham et godt resultat, også i det samlede klassement.

- Jeg tror på, han kører i top-tre på etapen i dag. Og det kan nok også bringe ham ind i top-tre i klassementet, siger han.

Lørdagens enkeltstart byder på 19,6 kilometer, der køres i og omkring Nyborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip