Straffet for sin påklædning af skole: 15-årig pige skulle gå i "skammetøj" og brød sammen

At skifte skole kan være lidt af en udfordring, især når man er 15 år og gerne vil gøre et godt indtryk på sin nye skole. Den mission lykkedes ikke helt for 15-årige Miranda Larkin, som fik skolens strikse tøjpolitik at føle på egen krop og blev til grin foran hele skolen. 

På tredje skoledag blev Miranda fra Clay County Florida tvunget til at iføre sig en neon-gul t-shirt med ordene "Brud på dress code"  og et par røde træningsbukser med samme tekst. Det skriver USA Today.

Læs også: Pige smidt hjem fra skolebal af fædre: Så hendes kjole ikke gav drengene urene tanker

Årsagen til det kiksede tøj var, at Miranda var kommet i skole med en næsten knælang nederdel, som ikke levede op til skolens tøjpolitik. Og da en lærer på Oakleaf High School opdagede Mirandas påklædning, blev hun trukket til side og fik besked på at skifte til skolens "straftøj" og gå i det hele dagen.

- Skolen har sagt, at det er for at gøre dig pinlig. Det er meningen, at du skal blive så pinlig, at du ikke gør det igen, forklarer Miranda til USA Today.

Den nye elev, der blot otte dage før var flyttet til Clay County Florida, kendte ikke til skolen tøjpolitik og var ulykkelig over, at hun skulle være til grin resten af dagen foran sine nye klassekammerater.

Læs også: Frustreret kvinde optager postbud på video: Hun havde ikke forudset, hvad det ville føre med sig

- Hun tog tøjet på på toilettet og kiggede på sig selv og brød sammen. Hun begyndte at græde og fik udslet, fortæller Mirandas forargede mor, Diana Larkin, til USA Today.

Diana Larkin synes, at skolen er gået over stregen med skammetøjet, som ifølge moren ikke har noget med straf at gøre men med ydmygelse. Og derfor har Diana tænkt sig at klage til Family Educational Rights and Privacy Act.

Oakleaf High Schools advokat ser anderledes på sagen og mener ikke, at skolen har gjort noget forkert.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Jeg synes, at tøjet (t-shirten og træningsbukserne red.) er ok, udtaler han til USA Today.

Ifølge skolens tøjpolitik må nederdele højst slutte 7 cm over knæet, men Mirandas nederdel sluttede 10 cm over knæet.

Se videoen, hvor Miranda og hendes mor fortæller om episoden: 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip