Strandgæster i Varde vilde med drive in affaldspladser

Børsmose Strand i Varde Kommune har hele sommeren været uden de sædvanlige skraldespande. Som et forsøg har kommunen opstillet moderne drive in affaldspladser, hvor strandgæsterne selv afleverer deres affald på vej væk fra stranden. Og det har gæsterne været så gode til, at ordningen bliver gjort permanent og udvides desuden til andre strande.

- Vi ved, at vores mange turister lægger stor vægt på ren natur og rene strande. Det er derfor et område vi prioriterer højt. Med de nye stilfulde affaldspladser har vi opnået både at holde stranden ren og samtidigt sikret at den ser pænere ud. Det gør også, at gæsterne motiveres til selv at yde en indsats ved at huske deres affald. Jeg kan godt huske, at der var mange, der synes det var en forkert vej at gå, men i dag kan vi se, at forløbet er en succes. Affaldspladserne er nemme at bruge, og der er altid plads til affaldet. Derfor bruges de også meget, og strandene er mindst ligeså rene som tidligere. Og så sparer vi samtidigt penge på tømning af affald. Det er win win for alle parter” siger udvalgsformand Preben Olesen.

Som et forsøg har Varde Kommune udskiftet skraldespandene med drive in affaldspladser, der består af to nedgravede containere - en til dåser og flasker og en til almindeligt affald.

En evaluering af projektet har vist, at det er en succes. Varde Kommune har derfor besluttet at gøre forsøget permanent i Børsmose, og samtidigt igangsættes forsøg i 2013 med affaldspladser på Vejers strand og ved Henne strand langs P-pladsen.

De omkring 50 kilometer strand i Varde Kommune besøges hver sommer af tusindvis af turister.

 

 

Dagens Gossip