Strejke hos Deutsche Bahn i weekenden

Danskere på vej hjem fra efterårsferie i Tyskland må regne med forsinkelser, hvis transporten foregår med tog.

Der er nemlig nok engang varslet overenskomstmæssig strejke blandt personalet hos Deutsche Bahn, og der vil derfor ikke køre mange tog i Tyskland i weekenden.

Varslet er fra klokken 02 lørdag morgen til klokken 04 mandag morgen. Men reelt står mange tog allerede stille fra fredag, nu da nødkøreplaner er sat i værk.

Det er anden gang inden for en uge, at weekend-pendlere og ferierende bliver ramt af strejke hos Deutsche Bahn som følge af en lønstrid.

De tyske lokoførere nedlagde arbejdet i 14 timer onsdag.

De tyske lokoførere kræver lønforhøjelser på fem procent og to timers kortere arbejdsuge. Samtidig insisterer de på at forhandle overenskomster for det øvrige togpersonale.

Det sidstnævnte krav bliver blankt afvist af Deutsche Bahn. Selskabet har dog fredag tilbudt at ansætte 200 nye togførere til næste år samt en trinvis lønstigning på i alt fem procent i løbet 19 måneder. Lokoførernes fagforening GDL har foreløbig ingen kommentarer til det nye tilbud.

Samtidig med afslutningen på efterårsferien i Danmark begynder efterårsferien i syv af de 16 tyske delstater i weekenden.

DSB opfordrer kunder, der har planlagt en rejse med tog til og fra Tyskland lørdag og søndag, til at udsætte rejsen til senere, men oplyser derudover, at:

InterCity-togene mellem Østerport og Flensborg kører i fuldt omfang.

EuroNight-toget - populært kaldet nattoget - er aflyst lørdag og søndag.

AutoZug - også kaldet biltoget - der kører mellem Hamburg, Frankrig og Italien, er aflyst lørdag og søndag.

EC-tog mellem København og Hamburg kører kun mellem København og Rødby F og retur.

Deutsche Bahn kører busser mellem Hamburg og Nykøbing F og retur.

EC-tog mellem Aarhus og Hamburg kører kun mellem Aarhus og Padborg, måske helt til Flensborg.

IC tog mellem Østerport og Flensborg og retur kører normalt.

Spørgsmål til ændringer af billetter, refusion eller Rejsetidsgaranti-ordningen, kan besvares ved det jernbaneselskab eller rejsebureau, hvor man har købt billetter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip