Stress smitter dig gennem tv’et

Stress er smitsomt. Selvfølgelig ikke som en almindelig infektion, men mentalt lader vi os meget nemt påvirke af andres stress, hvilket kan aflæses i bl.a. forandringer i vores kroppe. Det påviser endnu en undersøgelse, som er udført af forskere ved Max Planck Institute for Cognitive and Brain Sciences i Leipzig. Det skriver Dailymail.co.uk.

Den mere overraskende del af undersøgelsens resultater var, at selv gennem en skærm kan andres stress påvirke os, så vores eget stressniveau øges. Også selvom der er tale om stress hos en fiktiv person i en tv-serie eller en film.

I undersøgelsen viste det sig, at for 24 procent af deltagerne, som blev eksponeret for andres stress gennem en videotransmission, så kunne det måles på en stigning af kortisonniveauet i deres kroppe.

Derfor kan tv-serier virke slankende. Læs hvorfor i Per Brændgaards klumme på Femina.dk

Det kan blive farligt i længden

Forskerne bag den nye undersøgelse var selv forundrede over det markante resultat og tager det meget alvorligt.

- Det faktum, at vi kunne måle den empatiske stress i form af en markant udløsning af hormoner, var forbløffende. Det betyder, at selv fjernsynsprogrammer, der viser andre, der lider, kan overføre den stress til seerne, siger Veronika Engert, en af forskerne bag undersøgelsen fra Max Planck Institute for Cognitive and Brain Sciences, til Dailymail.co.uk.

Se, hvilke madvarer, der kan virke afstressende, på Femina.dk

At du oplever stress gennem dit tv i ny og næ er ikke noget problem, men hvis du har en hektisk hverdag og generelt mener, at du bedst slapper af ved at se et tv-program eller en film, hvor andre oplever fx følelsesmæssig stress, så vil dit kortisonniveau aldrig rigtigt komme ned, hvilket kan gøre dig kronisk stresset. Og kronisk stress advarer forskerholdet imod, da det kan have nogle permanente og graverende skadevirkninger på din krop.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk,  Aller Media

 

Dagens Gossip