Studerende aftaler tilfældig sex på Facebook

Michael Lauritsen

11 år siden

|

04/06/2013

Dagens topnyheder

Normalt forbinder man online dating med et lille, lukket forum, hvor man kan møde andre, der hungrer efter kærlighed eller et dyt i bamsen. Men en ny trend blandt studerende har bredt sig over hele Vesten. Og det foregår fuldstændig åbenlyst på Facebook.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Med såkaldte 'hook up'-sider deler de studerende saftige historier om tilfældig sex med hinanden. De kådeste elever bruger siderne som et mødested. Formålet er da også åbenlyst at organisere alle former for sex.

Tendensen startede på University of Chicago, men spredte sig hurtigt til prestigefyldte universiteter som Harvard og Yale. Men fænomenet er også nået til Norge, hvor Norges Handelshøyskole har fået en 'hook up'side.

Facebook-gruppen 'NHH Hook-ups' har kun eksisteret i lidt mere end to måneder, men har allerede mere end 3000 brugere, skriver norske Bergenavisen.

Her er konceptet, at de unge studerende sender den bedsked, de gerne vil have ud, via en anonym server. Der samler sidens admin beskederne op og lægger dem ud, så alle kan læse dem.

Et hurtigt blik på 'NHH Hook-ups' afslører, at siden er en jævn blanding af kontaktannoncer, pral og et par klager. Men de fleste giver udtryk for tilfredshed.

Helt så tilfreds med siden er dog hverken skolen, forældre eller Norge Handelshøyskoles Studentforening.

Hos studentforeningen er formand Anniken Fossum fortvivlet.

- Vi har forsøgt at finde ud af, hvem der står bag siden. Men det har ikke lykkedes at få kontakt. Jeg mener, at indholdet er 'over grænsen', og at det bør fjernes, siger hun til Bergenavisen.

Også universitetet i Bergen har en 'hook up'-side under navnet 'UiB Hook ups'.