Studerende: Erhvervslivet vil ikke nøjes med bachelorer

Løsningen på problemerne med de videregående uddannelser er ikke at gøre universitetsuddannelserne kortere.

Det siger formanden for Danske Studerendes Fællesråd til forslaget fra regeringens Kvalitetsudvalg, som vil lade de studerende nøjes med en bacheloruddannelse i stedet for at læse videre som kandidater.

- Virksomhederne vil helst have kandidater. De studerende kan jo allerede i dag stoppe deres uddannelse efter en bachelor, men det er der ikke nogen, der gør, og der er heller ikke nogen virksomheder, der gider ansætte bachelorer, siger formanden, Jakob Ruggaard.

Kvalitetsudvalget vil afskaffe retten til at blive kandidat, når man har afsluttet sin uddannelse som bachelor.

Mens de studerende i dag har et retskrav på at kunne fortsætte på studiets overbygning, så vil Kvalitetsudvalget indføre adgangskrav på kandidatuddannelserne, så kun omkring en tredjedel af de studerende fortsætter på kandidatoverbygningen.

Samtidig skal det tage fire år at blive bachelor i stedet for tre år som i dag.

- Forslaget viser, hvad der sker, når man prøver at få kvalitet på uddannelserne uden at rådføre sig med de studerende. Ingen af mine 160.000 medstuderende vil opleve det her som en forbedring af deres studie, siger Jakob Ruggaard.

- Tværtimod vil de opleve at blive tvunget ud af deres studier, inden de er færdige, hvis man gennemfører det her forslag, tilføjer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip