Studerende tilbydes skurvogne på havnen i Aarhus

Aarhus Kommune og Studenterhus Aarhus tager utraditionelle midler i brug for at sikre tag over hovederne for alle de nye studerende, der er blevet optaget på videregående uddannelser.

De studerende kan blandt andet flytte i skurvogne på havnearealerne som en midlertidig løsning, indtil der er fundet noget mere permanent.

- Man skal tage det som en oplevelse og se det som et mini-lejrskoleophold, hvor man bor fire studerende i hver skurvogn, siger PR- og kommunikationskoordinator Thomas Moeslund fra Studenterhus Aarhus.

Op mod 12.000 studerende begynder i løbet af den kommende måned på en videregående uddannelse i landets næststørste by. Det giver et stort pres på byens studieboliger.

På den baggrund har Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening og Studenterhus Aarhus taget initiativ til at etablere 198 midlertidige boliger.

Det er fjerde år i træk, at boligsamarbejdet kører. Ud over skurvogne med havudsigt er der opstillet skurvogne ved byens godsbanearealer, ligesom der tilbydes ti enkeltværelser på Brandskolen i det nordlige Aarhus.

- Idéen er, at det skal være så fleksibelt som muligt. Så hvis man finder en anden permanent bolig, kan man hurtigt komme ud af det igen, siger Thomas Moeslund.

Der kan bo fire studerende i hver skurvogn, og det koster 700 kroner pr. uge.

De midlertidige boliger indgår i den boliggaranti, som Aarhus Kommune tilbyder de nye studerende.

Det fortæller Per Juulsen, direktør i Kollegiekontoret i Aarhus, der råder over 10.000 studieboliger.

- Vi har en boliggaranti, der betyder, at man som ny studerende er sikret en bolig inden årets udgang, siger Per Juulsen.

Mandag er den første hverdag, efter at 66.439 unge natten til lørdag fik at vide, at de er optaget på en videregående uddannelse.

Det har givet travlhed på kollegiekontoret, der har fået 450 e-mails fra boligsøgende studerende i løbet af weekenden.

- Det ser ud til, at presset i år for at få en bolig er lidt større end tidligere. Det hænger sammen med, at optaget på uddannelserne også er skruet lidt op, siger Per Juulsen.

Også Kollegiernes Kontor i København har haft en travl mandag.

- Der har været mange telefoner fra både studerende og deres forældre, siger direktør Annette Panduro.

Her kan man - modsat Aarhus - ikke henvise de kommende studerende til midlertidige boliger, der kan afhjælpe det akutte boligbehov.

Men er man blevet optaget på en videregående uddannelse, kommer man forrest i køen til de eksisterende studieboliger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip