Suarez er færdig ved VM og udelukkes i fire måneder

Helt som ventet er Luis Suarez blevet straffet for at have bidt italieneren Giorgio Chiellini i skulderen under tirsdagens VM-kamp i Brasilien.

Karantænen lyder på ni landskampe i skammekrogen, meddeler det internationale fodboldforbund (Fifa). Han er dermed færdig ved VM.

Han er desuden spærret fra al fodbold i fire måneder, hvilket ikke mindst kommer til at gå ud over hans klub, Liverpool, som blandt andet skal spille Champions League i den kommende sæson.

Endelig får Suarez en bøde på 100.000 schweiziske franc (ca. 613.000 kroner).

Dommen kan dog appelleres.

Fifas disciplinærudvalg har de seneste dage behandlet sagen. Kampens dommer så ikke selve episoden.

Det er tredje gang i karrieren, at Suarez får karantæne for at bide en modspiller. Som Ajax-spiller fik han syv kampes karantæne i 2010 for at bide en PSV Eindhoven-spiller.

Sidste år blev det til 10 kampes karantæne, efter at Liverpool-topscoreren satte tænderne i Chelsea-spilleren Branislav Ivanovic.

Desuden har Suarez også en racismekarantæne på otte kampe på sit cv for at have udtrykt sig racistisk over for Manchester Uniteds Patrice Evra i 2011.

Den seneste karantæne betyder altså, at Suarez er færdig ved det igangværende VM i Brasilien, hvor Uruguay er nået frem til 1/8-finalen.

Lørdag tørner Uruguay og Colombia sammen for at kæmpe om en plads i kvartfinalen. Suarez har spillet en stor rolle for Uruguay indtil videre. Han scorede begge mål i Uruguays vigtige 2-1-sejr over England i gruppespillet.

I Uruguay er Suarez de seneste dage blevet forsvaret efter den kontroversielle episode med Chiellini.

Uruguays præsident, José Mujica, har blandet sig i debatten og kaldt Liverpool-angriberen for en "fremragende spiller".

- Jeg så ham ikke bide nogen. Men de giver hinanden så mange spark og slag, og normalt finder de sig i det, har præsidenten ifølge nyhedsbureauet AFP udtalt.

Præsidenten for Uruguays fodboldforbund, Wilmar Valdez, mente ikke, at der var tilstrækkelig med beviser til at straffe Suarez.

- Det er nødt til at stå klart, og ud fra den video, som Fifa gav os, mener vi ikke, at det er helt tydeligt, sagde Valdez til tv-kanalen Channel 10.

- Vi er sikre på, at vi vil opnå resultater med vores forsvar, tilføjede han.

Den længste straf, som Fifa hidtil havde givet, faldt tilbage i 1994, da italieneren Mauro Tassotti under VM-slutrunden i USA hamrede albuen mod Luis Enrique, så spanieren brækkede næsen. Det kostede Tassotti otte kampes karantæne for Italien.

Suarez risikerede en karantæne på op til 24 kampe eller to års udelukkelse fra fodbold for den nuværende sag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip