Succesfuld golfsvensker hylder modstanderen Mickelson

Henrik Stensons triumf i British Open blev endnu mere mindeværdig for den succesfulde svensker, fordi han vandt turneringen efter at have ligget side om side med golflegenden Phil Mickelson, siger svenskeren selv.

Stenson sluttede tre slag foran den femdobbelte major-vinder, efter at de to havde duelleret det meste af turneringen.

- Vi spillede begge god golf i dag. Det gør sejren endnu større, at jeg vandt over en sportsmand som Phil. At vinde efter en hård kamp igennem fire dage er fantastisk. Phil er en af de bedste golfspillere i de seneste 20 år, siger Stenson ifølge Reuters.

Det var en dramatisk sidste dag i British Open, hvor parløbet mellem de to modstandere skabte overskrifter i sportsmedier verden over.

Allerede lørdag havde den svensk-amerikanske duo lagt sig solidt i front af turneringen med 40-årige Stenson på førstepladsen.

På søndagens første hul byttede de to spillere plads i den samlede stilling for en kort stund. Der skulle dog ikke gå lang tid, før Henrik Stenson var tilbage i front.

Svenskeren lod sig ikke slå ud af presset, og det lykkedes ham at komme dagen rundt i 63 slag - hele otte under banens par.

- Det var den lille smule ekstra selvtillid, der gjorde, at jeg gik hele vejen i den her uge, siger den stolte svensker.

- Lige nu kører jeg på adrenalin, men når jeg kommer hjem, og det hele har lagt sig, vil jeg nok kæmpe for at komme op og ned ad trapperne, joker Henrik Stenson.

Den nyslåede vinder af British Open dedikerer sejren til sin gamle ven Mike Gerbich. Golfspilleren døde i sidste uge.

- Jeg har kendt ham i mange år, og han var en god mand. Jeg har fået meget støtte fra ham i gode og svære tider. Den her sejr er til ham, siger Stenson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip