Sukkerkold Christopher Juul i udbrud: Jeg nød det

Efter 19 etaper i feltet kom Christopher Juul-Jensen (Orica-Bikeexchange) endelig med i et udbrud på næstsidste etape af Tour de France.

Han måtte dog slippe på den anden af etapens fire stigninger, men han nød afstikkeren fra feltet, selv om han gik kold til sidst.

- I starten kørte det meget fornuftigt, fordi det også var sjovt at være i udbrud. Jeg var godt kørende, der var god stemning, og adrenalinen pumpede, men jeg gik eddermame kold til sidst, lyder det fra den 27-årige og gennemblødte dansker.

- Jeg gik sukkerkold og frøs også ad helvedes til. Men jeg nød det. Jeg synes, det var en god dag, og det har været et fantastisk Tour de France både for mig selv og for holdet, så nu skal jeg bare på hotellet og spise lidt pizza.

Ligesom fredag blev 20. etape også præget af voldsom regn på sidste del af ruten, og det gav en farlig nedkørsel til målbyen Morzine.

Modsat fredagens etape havde rytterne bedre styr på cyklen, og mængden af styrt var markant mindre.

Frysende og våd ved holdbilen kunne Christopher Juul dog stadig ikke få smilet fra mundvigen væk.

- Det var den perfekte etape, for jeg kan også forstå, at Yates bevarede den hvide trøje. Og Daryl Impey kørte en fantastisk etape igen og kunne føre op ad den sidste stigning, efter vi havde ført i dalen, siger Christopher Juul.

Dermed skal han bare igennem paradeetapen til Champs-Élysées søndag, og så er første Tour de France i scrapbogen.

- Det har været vellykket, og når jeg kan komme med i så stærkt et udbrud som i dag, så har jeg klaret mit første Tour de France meget godt, siger Christopher Juul, der også blåstempler hele holdets Tour.

- Vi har fået en etapesejr, vundet den hvide trøje, og jeg har arbejdet hårdt, og så formåede jeg alligevel at komme i et hårdt udbrud. Det har været et fedt Tour de France, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip