Sultne bjørne indtager mennesketom brandhærget by i Canada

admin

425 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

Når indbyggerne i den canadiske by Fort McMurray næste måned begynder at vende tilbage efter den enorme brand, der har hærget området i ugevis, skal de formentlig forholde sig til et nyt problem.

Byen, der før branden husede knap 90.000 mennesker, har nu også fået selskab af en del sorte bjørne, der er gået på jagt i skraldespande og sågar også frysere i den mennesketomme by.

Det oplyser de lokale vildtmyndigheder, skriver Reuters.

- De er snarrådige og gode til at tilpasse sig. De kan lugte mad på kilometers afstand, siger Brendan Cox, der er talsmand for provinsen Albertas fiske- og vildtmyndighed.

- Ligesom du og jeg køber ind i det nærliggende supermarked eller besøger vores favoritrestaurant, fortsætter bjørnene med at vende tilbage til en bestemt madkilde, tilføjer han.

Storbranden, der har hærget et område på over 500.000 hektar, har ødelagt hele boligområder, forsyningslinjer og skabt frygt for fremtiden i Fort McMurray-området, der i forvejen er hårdt ramt af den globale oliekrise.

Der udvindes især olie fra tjæresand i området, hvor beboerne ventes at begynde at vende tilbage 1. juni.

De sorte bjørne er ikke nødvendigvis gået langt for at komme til Fort McMurray. Byen ligger midt i et område med frodig skov, der er det primære levested for den relativt lille sorte bjørn, der kan veje op til 150 kilo.

Ifølge lokale biologer er der omkring 40.000 sorte bjørne i Alberta-provinsen. Mange af dem er for nylig vågnet fra deres vinterhi og er i disse uger på jagt efter mad for at få friske kilo på sidebenene inden næste vinter.

Ved en storbrand i Canada for fem år siden måtte indbyggerne i Slave Lake også evakueres. Dengang indtog bjørne også byen, hvilket førte til, at 40 bjørne blev skudt, da indbyggerne vendte tilbage.

I Fort McMurray er der foreløbig indfanget fire bjørne, hvoraf to er blevet aflivet, mens to andre er blevet sat ud i områdets skove igen.

/ritzau/Reuters