Sundhedsplejerske slår alarm: Husk nu at give jeres børn smertestillende

En ny undersøgelse blandt 400 mødre viser, at især mødre i alderen 30 til 50 år helst ikke vil give deres børn smertestillende medicin, når de har ondt.

Hele 10,2 kvinder i den aldersgruppe siger, at de aldrig giver deres børn medicin mod smerter. Og det er et stort problem, mener ledende sundhedsplejerske i Rødovre Kommune, Lene Møller.

Læs også: Sådan putter du dit barn med 65 "nemme" trin

- Vi må ikke acceptere, at vores børn har ondt. Der er for eksempel rigtig mange ørebørn, der får mellemørebetændelse igen og igen, og det kan være utroligt smertefuldt. Det er helt i orden at give disse børn smertestillende medicin, så længe forældrene ved, hvor meget de må give. Hvis et barn er syg over længere tid, skal man søge læge, siger hun.

Det er selvfølgelig vigtigt at vide, hvorfor barnet har smerter, end man begynder at give medicin.

Læs også: Derfor vil jeg have mine sønner til at se mig nøgen

Undersøgelsen er lavet af medicinalvirksomheden Actavis, der står bag Pinex. De har spurgt 400 danske mødre i alderen 18-50. Kun tre procent af de yngre kvinder i alderen 18-30 år nægter at give deres børn smertestillende.

Undersøgelsen viser desuden, at mere end hver fjerde kvinde synes, at det er svært at give børn smertestillende medicin i forhold - hvor meget skal de have og hvor tit? Det kan du regne ud på Pinex' dosisberegner.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip