Sundhedsstyrelsen udpeger vikar efter cheffyring

13/03/2015 18:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det bliver en i forvejen ledende skikkelse i Sundhedsstyrelsen, der for en tid tager over som administrerende direktør, efter at Else Smith torsdag måtte forlade jobbet i den røde bygning på Islands Brygge i København med en fyreseddel.

Jakob Cold, der siden oktober 2012 har været en del af Sundhedsstyrelsens direktion med ansvar for økonomi og planlægning, er fredag blevet konstitueret som administrerende direktør i landets øverste sundhedsmyndighed.

Jakob Colds tid på posten er muligvis blot midlertidig.

I en pressemeddelelse oplyser Sundhedsstyrelsen i hvert fald, at man nu forbereder et opslag af stillingen som administrerende direktør.

Fyringen af Else Smith kom efter en række skandalesager, der har sat styrelsen i et dårligt lys.

Senest har DR Nyheder afsløret, at en hjerneskadet psykiater fra Vestjylland fik lov til at praktisere trods årelange advarsler. Sagen førte til dødsfald og flere tilfælde af fejlmedicinering af børn.

Med sundhedsminister Nick Hækkerups (S) ord er der brug for at få ryddet op og moderniseret Sundhedsstyrelsen.

- Vi har gennem en årrække - under skiftende direktører og ministre - set en række sager, som har skabt usikkerhed om tilsynet med det danske sundhedsvæsen.

- Sager, som har gjort befolkningen usikker på, om tilsynet med vores sundhedsvæsen fungerer godt nok, sagde ministeren torsdag.

Allerede i februar meddelte SF og Dansk Folkeparti, at de mente, at Else Smith burde trække sig fra posten, og partierne har da også noteret fritstillingen med tilfredshed.

/ritzau/