Superbest og Eurospar giver op på det danske marked

Barren for, hvad et supermarked kan og skal tilbyde kunderne, skal hæves. Derfor forsvinder Superbest og Eurospar og bliver erstattet af en ny norsk kæde, der får navnet Meny.

Det siger Dagrofas koncernchef, Per Thau, i en pressemeddelelse.

Med lanceringen af Meny forsvinder Dagrofas to eksisterende supermarkedskæder Superbest og discountsupermarkedet Eurospar.

Samtidig skal Meny dog ifølge Dagrofa operere med "konkurrencedygtige priser".

- Hvis ikke butikker har en stærk forankring i lokalområdet eller er unikke på anden vis, så står de i dag over for et valg: Enten udvikler de sig til moderne fødevarebutikker eller til discountbutikker.I dagens marked findes der ikke en konkurrencedygtig position i midten, siger han.

Meny-kæden etableres i samarbejde med de selvstændige købmænd, der i dag ejer en del af SuperBest- og EUROSPAR-butikkerne rundt om i landet.

Meny-navnet stammer fra en supermarkedskæde, som Dagrofas største ejer, Norgesgruppen, har succes med i hjemlandet.

Kæderne Spar, Min Købmand og Letkøb samt discountkæden Kiwi fortsætter.

Kiwi skal ifølge den nye strategi nu også til at afprøve et større butiksformat på op til 1500 kvadratmeter, hvor en typisk discountbutik i dag er på 5-700 kvadratmeter.

– Vi tror på, at der er plads til lidt større butikker, som også arbejder med lave priser og et rationelt butiksformat.

Kiwi annoncerede sidst i august, at man fjerner momsen på frugt og grønt på hylderne i kædens 104 butikker.

Præcis hvor mange butikker, der kommer i de enkelte Dagrofa-kæder fremover, afhænger af en dialog mellem de involverede købmænd og Dagrofa.

/ritzau/

 

Dagens Gossip