Superligaens målproduktion har ramt bunden

Blot 225 mål i 96 kampe. Eller 2,38 mål i snit per kamp. Det er det sløje facit i Superligaen efter 16 runder.

Hvis snittet holder sæsonen ud, vil det være det laveste i de 20 sæsoner, hvor Superligaen har haft sit nuværende format.

I sidste sæson havde målnettene blafret hele 278 gange efter 16 runder, et snit på 2,90 mål per kamp.

Udviklingen ærgrer Kristian Bach Bak, anfører for topholdet, FC Midtjylland.

- Jeg synes, det er en ærgerlig tendens, men jeg synes ikke, den er tilfældig. Det handler mere og mere om at have en stram organisation end om at spille flot offensiv fodbold, siger han.

- Jeg tror helt klart, udviklingen fortsætter. Det er ikke så tilskuervenligt, men det giver point på kontoen. De kyniske hold vinder mange fodboldkampe.

- En klub som FC København har et jernforsvar, som har holdt nullet mange gange (8 af 16 gange), og de har haft mere fokus på det end på at få offensiven i gang, siger Kristian Bach Bak.

AaB's Thomas Augustinussen mener også, at flere hold i denne sæson har fokus på defensiven.

- Hold som Silkeborg, FC Vestsjælland, Hobro, Sønderjyske og senest OB har fokus på at blive i Superligaen. Klubberne er bange for nedrykningsstregen, og man spiller måske lidt mere med håndbremsen trukket end tidligere.

- Når man ikke scorer så mange mål, bliver man nogle gange nødt til at tænke endnu mere på defensiven.

- Vi skal også score flere mål, vi har ikke været effektive nok. Når man ser vores seneste kamp mod FCK (der vandt 1-0 i Aalborg), så brændte vi rigtig mange chancer, mens vi i sidste sæson nærmest scorede på alt, siger Thomas Augustinussen.

FC Midtjylland er Superligaens mest scorende hold med 34 mål i 16 kampe, før holdet søndag spiller topkamp ude mod FCK i efterårets sidste spillerunde. Det er seks mål flere, end FCM havde scoret på samme tidspunkt i sidste sæson.

FCK og mestrene, AaB, er de to hold, der er gået mest tilbage. FCK har scoret 16 mål mod 30 mål i sidste sæson efter 16 runder, mens AaB blot har scoret 15 gange mod 25 mål i sidste sæson.

Den tidligere landsholdsangriber Flemming Povlsen, der er ekspertkommentator på Canal 9, er ikke overrasket over de få mål.

- Det overordnede er, at der mangler typer, der virkelig vil score mål. I FCK kan jeg ikke se nogen, bortset fra Andreas Cornelius, og han har haft sine udfordringer. Der kommer ikke meget fra folk som Alexander Kacaniklic og Rurik Gislason.

- Den dér målærgerrighed er ikke til stede hos rigtig mange spillere på holdene i ligaen. Der er mange fine midtbanespillere, men kun få har lyst til de direkte angreb mod mål, siger han.

AaB er det næstmindst scorende hold i Superligaen i denne sæson. Salget af sidste sæsons topscorer, Kasper Kusk, er en af årsagerne til det, vurderer Flemming Povlsen.

- Kasper Kusk betød meget. Han tiltrak sig meget opmærksomhed, så de andre fik mere plads. Han kunne selv score og også lægge op til mål.

- Derudover havde man angribere som Lukas Spalvis og Rasmus Jönsson, som begge er skadet. Og Nicolaj Thomsen får ikke scoret de mål, han skal, fordi modstanderne ikke længere skal fokusere på Kasper Kusk, siger Canal 9-eksperten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip