Supersygehuse får kritik for allerede at være for små

Syge danskere kommer til at ligge på gangene, når de nye supersygehuse står færdige. For byggerierne er for små til, at alle kan få en sengeplads på en stue.

Sådan lyder advarslen fra de læger, der skal arbejde på de nye sygehuse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

- Man kan roligt sige, at supersygehusene ikke bliver så gode, som vi havde regnet med. Nogle patienter vil komme til at ligge på gangene - det er jeg helt overbevist om, siger Anja Mitchell, der er formand for landets godt 6000 overlæger.

Hendes vurdering bunder i, at flere sygehuse bliver mindre end først antaget, og at der ifølge nye prognoser blandt andet vil være omkring 30 procent flere kræftpatienter om 10 år.

Også Lægeforeningen slår alarm.

- Det her kan meget let ende med patienter på gangene, og det går ud over kvaliteten, siger næstformand Jette Dam-Hansen til avisen.

Frank Skriver Mikkelsen, projektdirektør på Skejby, vurderer, at sygehusene er store ved indflytningen i 2019.

Men han medgiver, at hvis udviklingen med øget specialisering og centralisering og flere kræftpatienter fortsætter, hvad alt tyder på den gør, skal der bygges mere engang i 2020'erne.

Regionernes formand, Bent Hansen (S), afviser kritikken af sygehusbyggerierne, skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip