Sure betjente forsinker dansk EU-ambassadør til topmøde

Vrede belgiske politibetjente forsinkede flere diplomater, deriblandt den danske EU-ambassadør, i at nå rettidigt frem til et EU-topmøde i Bruxelles torsdag.

Politiet i den belgiske hovedstad demonstrerer over en pensionsreform, der for nogle betyder, at de får forlænget deres arbejdsliv med fire til otte år ifølge avisen Le Soir.

Knap 500 betjente var samlet i Parc Cinquantenaire nær det europæiske kvarter, hvor de affyrede fyrværkeri. Der var også en gruppe betjente, der konfronterede sikkerhedsvagterne foran topmødebygningen.

Flere EU-ambassadører, deriblandt den danske, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, kommissionens generalsekretær, Catherine Day, og den italienske EU-ambassadør Stefano Sannino, blev stoppet på deres vej til et formøde inden topmødets officielle start.

En større forsamling af diplomater og topembedsmænd kom ilende gennem topmødebygningen, da de omsider fik held til at slippe forbi de demonstrerende betjente, noget senere end deres kolleger.

På topmødet skal de europæiske ledere blandt andet diskutere klimamål, økonomi og ebolakrise.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip