Susanne Bier: Jeg har satset med Lykke May

Der skal tages chancer, og der skal hele tiden være udfordringer.

Sådan har den danske Oscar-belønnede instruktør Susanne Bier det med sine film.

Derfor er der også blevet satset stort i hendes og Anders Thomas Jensens nyeste skud på sammen, dramaet "En chance til", som i øjeblikket bliver filmet på Sydfyn.

Succesinstruktøren overraskede nemlig mange, da hun valgte den verdenskendte danske model Lykke May Andersen til en bærende rolle i filmen. For nok er modellen vant til at stå foran et kamera, men hun har aldrig før været skuespiller.

- Det er klart et sats at tage hende med på det her ellers meget erfarne hold, men det er også det, der er sjovt ved at lave film, siger Susanne Bier da Newspaq møder hende på optagelser i Svendborg.

- Jeg kan kun lave noget, hvor jeg selv synes, det er enormt spændende, og hvor jeg ligger vågen om natten og spekulerer på det, tilføjer hun. 

Modellen blev spurgt personligt af Susanne Bier, og efter lidt betænkningstid sagde Lykke May Andersen ja til rollen.

Sammen med den erfarne skuespiller Nikolaj Lie Kaas skal hun spille et junkiepar, der forsømmer deres nyfødte baby.

Lykke May Andersen er selv blevet mor til sønnen Shooter for bare seks måneder siden, og netop derfor var der lidt betænkningstid, før hun tog chancen.

- Det er jo en heftig rolle og et drama. Men vi snakkede rigtig meget om det og lavede karakterudvikling, så den passede til mig, fortæller Lykke May Andersen til Newspaq.

Susanne Bier har dog ikke kun satset. Hun har nemlig også hevet stærke danske kræfter hjem fra udlandet.

I rollen som den retfærdighedskæmpende politimand Andreas har succesinstruktøren sikret sig Nikolaj Coster-Waldau, som de sidste par år har haft stor succes i udlandet, blandt andet i rollen som Jaime Lannister i den amerikanske serie "Game of Thrones". 

I 10 år har Nikolaj Coster-Waldau ikke haft en hovedrolle i dansk film, men det har Susanne Bier altså nu lavet om på.

- Jeg har længe gerne ville lave noget med ham. Jeg har altid tænkt "hold nu op, vi har en mega filmstjerne gående", han har bare ikke fået den perfekte rolle i Danmark, siger instruktøren.

På rollelisten er desuden navne som Ulrich Thomsen, Maria Bonnevie, Søs Egelind og Thomas Bo Larsen.

"En chance til" har premiere den 28. august 2014.

Newspaq

 

Dagens Gossip