Susanne Storm: Det var en gave at blive skilt

Skrevet af Aller Media

28/02/2014

Dagens topnyheder

Efter 14 års samliv valgte skuespiller Susanne Storm at lade sig skille fra filminstruktøren Claus Ploug. Hans sygdomsforløb havde slidt for meget på deres forhold. Sådan fortæller Susanne Storm til FEMINA i denne uge.

Susanne Storm, der har medvirket i dogmefilmen ’Mifunes sidste sang’, tv-serierne ’Taxa’ og ’Rejseholdet’ samt soap-serien ’2900 Happiness’, har to børn med Claus Ploug, Luca på 15 og Vilma på 11 år.

Lakridskongen Johan Bülow mener, der er kæmpe forskel på mænd og kvinder.  Læs mere på femina.dk

Sygdom sled kærligheden op

Det var alt imens Susanne Storm havde fuld gang i karrieren, at det begyndte at gå mindre godt på hjemmefronten, for Susannes kæreste, Claus, havde fået konstateret leddegigt i hele kroppen.

- Fra at have været denne her flotte, muskuløse mand var han skrumpet ind til et fugleskræmsel – han kunne ikke engang åbne et syltetøjsglas længere. Og han var så ulykkelig. Men den gængse medicin mod leddegigt kan have nogle voldsomme bivirkninger a la kemoterapi, så Claus prøvede alt muligt alternativt i stedet for. Det virkede bare ikke for alvor. Og til sidst sagde jeg til ham, at jeg blev nødt til at gå fra ham, hvis ikke han prøvede noget rigtig medicin. Jeg kunne simpelt hen ikke mere. Det var for hårdt for mig både at være mor til to, passe min karriere og leve sammen med en syg mand, fortæller Susanne Storm.

Claus gav sig, blev smertefri og fik sin fysik tilbage i løbet af no time. Men selv om de var sammen i nogle år efter at sygdommen havde lagt sig, havde hele forløbet havde slidt for meget på forholdet. Så for tre et halvt år siden gik de fra hinanden efter 14 år.

Skuespilleren Lars Ranthe har haft en depression – læs historien på femina.dk

En gave at blive skilt

- Der var hele tiden en eller anden hurdle, vi skulle igennem. Godt, så klarede vi dét. Og så klarede vi også dét. Til sidst havde jeg det sådan: Hvad fanden, mand? Jeg vil da leve, altså! Sådan LEVE-leve. Ikke bare overleve. Jeg vil have følelsen af, at livet er fantastisk helt ind i knoglerne! Ikke bare momentvis. Det VILLE jeg bare! Fordi jeg holder så meget af livet.

I dag fortryder skuespilleren ikke sin beslutning.

- Det har været en stor gave for mig at blive skilt, og Claus og jeg er de bedste venner i dag. Hans var jo ikke galt, og mit var heller ikke galt – der var ikke noget, der var forkert. Det passede bare ikke sammen. Og da vi skilt, så… Wauw! Så havde jeg muligheden for at tage de ting alvorligt, siger Susanne.

Af redaktionen, FEMINA/NewsDesk Aller Media.