Suspekt: Orange er det vildeste i karrieren

I 18 år har den danske rapgruppe Suspekt spyttet hårde gloser og hits ud på stribe. Lørdag nat når drengene fra Albertslund så deres karrieres hidtidige højdepunkt, når de lukker årets Roskilde Festival på Orange Scene.

Det fortæller gruppen til Ritzau Fokus forud for lørdagens koncert.

- Det er det største, der kommer til at ske for os i vores karriere, indtil videre. Det bliver ikke vildere og større, siger Andreas Bai Duelund, der også er kendt under aliaset Bai-D i trioen. Han bliver suppleret af sin kollega Rune Rask.

- Det er megastort. Men hvis det ikke var nu, hvornår skulle det så være? Ikke at jeg siger, at det var på tide, men jeg tror, at det er det helt rigtige tidspunkt for os, siger han og tilføjer, at hans første tanke var, hvordan gruppen nu skulle overgå det.

Det er dog ikke første gang, at de sidder med den følelse, fortæller Emil Simonsen, der også er kendt under kunstnernavnet Orgi-E.

- Når vi har lavet de her vilde ting og for eksempel varmet op for 50 Cent, har vi altid tænkt, hvad fanden vi skulle gøre efterfølgende, men der har altid været en eller anden latterlig måde, vi kunne toppe det på. Det er klart, at Orange Scene ligger for enden af tunnelen, men vi er ikke færdige efter det, understreger han.

Udover at være et højdepunkt i karrieren kommer lørdagens koncert også til at være anderledes på andre måder, fortæller gruppen.

- Det bliver mærkeligt, for vi plejer at være dem, som starter en fest, og nu skal vi slutte festen, siger Rune Rask og fortæller, at gruppen plejer at spille lige før de store hovednavne.

Det tager de dog i stiv arm.

- Nogle gange siger vi til hinanden, "held og lykke til dem, der skal spille efter os". I år er der ikke nogen, der er bagefter, så vi skal få folk til at gå derfra med en fornemmelse af, at de fik hele festen, siger Andres Bai Duelund og tilføjer, at publikum lørdag nat skal forvente en kulmination 18 års arbejde. 

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip