Svensk profil er tilfreds trods nederlag til Portugal

I 82 minutter holdt Sverige stand mod Portugal, inden verdensstjernen Cristiano Ronaldo dukkede op og scorede kampens eneste mål i Lissabon.

På trods af nederlaget godkender den svenske midtbanespiller Kim Källström resultatet i den første af to playoff-kampe om at komme med til VM.

- Var kampen sluttet 0-0, havde det været et stærkt resultat, men 0-1 er helt acceptabelt, og vi lever stadigvæk, siger han til svensk TV4.

Ud over resultatet var også indsatsen godkendt.

- Vi spillede en god kamp, hvor vi forsvarede os godt. I første halvleg kom vi til flere chancer, men i anden halvleg gik vi lidt ned og fik ikke rigtig sat os på spillet.

- Heldigvis trådte Andreas Isaksson frem og spillede en stor kamp inde på målet, siger Kim Källström.

Sverige stod i store perioder af kampen meget kompakt, men det var helt efter planen, forklarer midtbanespilleren.

- Vi fulgte vores taktik fra start til slut, og den lykkedes. Der var et stærkt samarbejde mellem mig, Rasmus Elm og forsvarskæden. Vi havde et godt overblik over de offensive portugisiske spillere, og vi fik fjernet truslen ude foran feltet, siger Kim Källström.

Sverige har chancen for at revanchere sig tirsdag i Stockholm, hvor de to hold skal afgøre, hvem der kvalificerer sig til VM i Brasilien næste sommer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip