Svensk skovbrand kræver sit første dødsoffer

Den værste skovbrand i Sverige i nyere tid har nu kostet en person livet, oplyser svensk politi.

Politiet fandt omkring midnatstid et svært forbrændt lig ved byen Stabäck nord for Västerås i Västmanland. Det er endnu ikke lykkedes at identificere ham, men politiet formoder, at der er tale om en mand på omkring 30 år, der er meldt savnet af sin familie.

- Vi har fundet en krop, og på vej hen til kroppen fandt vi en tegnebog med identifikationskort, siger vagthavende hos svensk politi i Västmanland Ann-Charlotte Israelsson til Aftonbladet.

- Der er sandsynligvis tale om en savnet mand, siger hun.

Politiet tror, at den omkomne har tilknytning til en 42 år mand, som blev fundet i kritisk tilstand på en skovvej i Ängelsberg mandag.

- Det er uklart, om de arbejdede i skoven. Vi tror, at de har forbindelse til hinanden, lyder det fra politiet.

Branden i Västmanland cirka 100 kilometer vest for Stockholm blev mandag aften opgraderet til et nationalt anliggende. Den betegnes som den største skovbrand i Sverige i 40 år, og brandmyndighederne regner med, at slukningsarbejdet vil stå på resten af august.

Kraftig vind og temperaturer over 30 grader har gjort slukningsarbejdet særdeles svært. Branden har ramt et område på cirka 150 kvadratkilometer, og flere end 100 personer fra brandvæsen og forsvaret foruden 13 helikoptere deltager i slukningsarbejdet.

Sverige har anmodet om international hjælp til slukningsarbejdet via EU-Kommissionens katastrofeorgan, ERCC.

To specialfly fra Italien ventes at ankomme til Sverige tirsdag. De kan hver fragte op til fem kubikmeter vand. To lignende fly fra Frankrig ventes også at blive sendt til Sverige.

1200 personer er blevet evakueret fra deres hjem, og yderligere 4500 indbyggere i byen Norberg har fået at vide, hvad de skal gøre, hvis det også bliver nødvendigt at evakuere dem.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip