Svensk talent ydmyger Inter i Serie A

28/09/2014

Den svenske landsholdsspiller Albin Ekdal scorede hattrick, da bundholdet Cagliari vandt en overraskende storsejr på 4-1 ude over Inter i den italienske Serie A.

Cagliari og især Ekdal udnyttede, at Inter blev ramt af en udvisning efter 28 minutter, da japaneren Yuto Nagatomo fik sit andet gule kort i fodboldkampen.

Inden udvisningen var stillingen 1-1, men i første halvlegs sidste kvarter scorede Ekdal tre gange, og så stod det pludselig 4-1 til udeholdet. Målene faldt i det 29., 35. og 44. minut.

- Jeg havde aldrig forestillet mig tre mål mod Inter på en halvleg, siger 25-årige Ekdal til Football-Italia.

Ekdal søgte ved alle tre scoringer ind i feltet, hvor det gjorde ondt på Inter-forsvaret. Og især oplægget til 3-1-målet kunne svenskeren takke Victor Ibarbo for. Det var fornemt forarbejde af colombianeren på højrekanten.

Den svenske midtbanespiller er ikke kendt for at være nogen målmaskine. I sine seks sæsoner i Italien havde han kun scoret fire mål før søndagens kamp.

Ekdal kom til Juventus som 18-årig og har siden spillet for Siena, Bologna og nu Cagliari.

Marco Sau scorede det første mål for Cagliari, mens den italienske landsholdsangriber Pablo Osvaldo udlignede for Inter inden Ekdals målshow.

I anden halveg blev der ikke scoret, så Cagliari kunne tage hjem fra Milano med alle tre point.

Også AC Milan blev ramt af et rødt kort, da Cristian Zapata fik marchordre efter 73 minutters spil i udekampen mod oprykkerholdet Cesena.

Inden da havde begge hold scoret et mål hver. Davide Succi havde bragt Cesena foran 1-0 efter 10 minutter, mens Adil Rami udlignede for Milan ni minutter senere.

Inter og Milan har begge otte point efter fem kampe. Milano-klubberne har dermed allerede syv point op til Juventus og AS Roma på første- og andenpladsen.