Svensk U21-straffehelt: Guldet er ikke til at fatte

Kongen er begejstret. Zlatan Ibrahimovic er mundlam. Men først og fremmest er Patrik Calgren, målmanden på det svenske U21-landshold, jublende lykkelig efter tirsdagens sejr i EM-finalen mod Portugal.

Opgøret blev afgjort i straffesparkskonkurrence, hvor Patrik Calgren blev den store helt med to redninger.

- Det er fantastisk skønt, alle på holdet er helte, mener han.

- Jeg vidste, at jeg er stærk på straffe. Jeg reddede fire ud af fem forsøg til træningen i går, lyder det fra Patrik Calgren, der har svært ved at styre sine følelser.

- Skal man græde eller bare være skideglad? Det er ikke til at fatte, hvad vi har præsteret. Vi har skrevet historie, siger målmanden.

Det er første gang nogensinde, at Sverige snupper U21-guldet, og den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic mener, at holdet har gjort sig fortjent til Svenska Dagbladets idrætshyldest, Bragdguldet.

- Jaaaaaaaa! Fantastisk! Stort! Kan ikke finde ord. Bragdguldet venter også, skriver Zlatan Ibrahimovic i sin app.

Også i det svenske kongehus er der jubel over sejren. Kong Carl Gustaf har nemlig med stor interesse fulgt med i slutrunden, hvor Sverige blandt andet slog Danmark ud.

- Kongen er dybt imponeret over, at holdet kamp efter kamp har leveret og præsteret på højeste niveau og ønsker stort tillykke med EM-guldet, skriver informationschef ved hoffet, Margareta Thorgren, i en e-mail til TT.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip