Sverige får også færre syriske asylansøgere

Hinsidan oplever de ligesom i Danmark et faldende antal asylansøgere fra Syrien i oktober sammenlignet med måneden før.

Det viser tal, som Ritzau har modtaget fra den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket.

I september var der således 4010 syriske asylansøgere i Sverige, mens der i perioden 1.-26. oktober har været 2705 syriske asylansøgere. Det svarer til en nedgang på knap 33 procent.

I Danmark er der kommet 744 syriske asylansøgere i samme periode i oktober. I september var antallet 1932. Der er altså sket mere end en halvering fra september til oktober.

Dermed tyder det ikke på, at det faldende antal syriske asylansøgere i Danmark kun skyldes nye politiske initiativer, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, til Ritzau.

- Det betyder hvert fald, at det ikke kun er et dansk fænomen, der kun skyldes danske initiativer. Ikke at initiativerne ikke har nogen som helst effekt, men det er snarere andre ting, der flytter tallene i nedadgående retning.

- Det kan være mere komplekst og måske en mere generel tendens i hele Europa, siger Andreas Kamm.

Han påpeger, at over længere tid svinger den danske kurve nogenlunde med den samlede europæiske i forhold til antallet af asylansøgere.

Dansk Flygtningehjælp har forsøgt at finde asylansøgningstallet for hele Europa i oktober, men indtil videre uden succes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip