Sverige stiller op med Zlatan og Elmander i front

Den svenske fodboldlandstræner Erik Hamrén foretager ingen ændringer på det hold, der i aften skal forsøge at kvalificere sig til VM i Brasilien næste sommer.

Det er de samme elleve svenskere, som starter kampen mod Portugal som i det første play off-opgør i fredags.

Det betyder, at Sverige stiller op med PSG-stjernen Zlatan Ibrahimovic og den tidligere Brøndby-angriber Johan Elmander helt i front. Sveriges startopstilling ser således ud (4-4-2):

Andreas Isaksson - Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson - Sebastian Larsson, Rasmus Elm, Kim Källström, Alexander Kacaniklic - Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander.

I Sverige har de langt fra opgivet håbet om VM-kvalifikation. Selv om det er op ad bakke for Erik Hamréns tropper efter 0-1-nederlaget til Portugal, så har troen på samlet sejr det fint.

Og landstræneren opfordrer svenskerne på Friends Arena i Stockholm til at blive ved med at bakke op om landsholdet, selv om målene udebliver.

- Se bare på VM-kvalifikationen. Vi skulle vinde mod Irland, hvor vi var bagud, men scorede sejrsmålet med en halv time igen.

- Og mod Østrig hjemme var vi også bagud med en halv time igen, og da afgjorde vi også kampen til vores fordel i 85. minut. Der er mange af den slags eksempler, siger han.

Også Island er i aktion i aften. Trods en mand i undertal lykkedes det for øboerne at holde 0-0 hjemme mod Kroatien.

Nu gælder det så returkampen i Zagreb, hvor islændingene ud over den karantæneramte tidligere Sønderjyske-spiller Olafur Skulason også må undvære den småskadede Ajax-angriber Kolbeinn Sigthorsson.

Alligevel har den islandske landstræner Lars Lagerbäck ikke opgivet håbet om en VM-sensation.

- Jeg sagde før den første kamp, at vi kunne modstå kroaterne og besejre dem. Det står jeg ved. Vi har det, der skal til for at kvalificere os til VM, og det bliver vores mission i Zagreb, siger han.

Kampen mellem Sverige og Portugal begynder klokken 20.45, mens Island møder kroaterne klokken 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip