Sverige uden Zlatan sætter point til mod Rusland

10/10/2014

Det svenske fodboldlandshold har endnu sin første sejr til gode i kvalifikationen frem mod EM i Frankrig i 2016.

Torsdag aften måtte landstræner Erik Hamréns hold nøjes med 1-1 hjemme mod Rusland i gruppe G.

Sverige måtte undvære den skadede superangriber Zlatan Ibrahimovic, der så hele kampen fra bænken, og det betød som ventet en massiv svækkelse af det svenske hold.

Sverige havde FCK-duoen Mikael Antonsson og Pierre Bengtsson med fra start, sidstnævnte som højre back, hvor Bengtsson optræder i den modsatte side hos FCK.

Rusland chokstartede på Friends Arena i Stockholm, da Alexandr Kokorin efter 10 minutter bragte gæsterne foran 1-0.

Han udplacerede den svenske målmand Andreas Isaksson med et lumsk og fladt spark.

Svenskerne var rystede, men få minutter senere blev de tildelt et tyndt straffespark.

Jimmy Durmaz fik ikke ordentligt kontrol over en aflevering, men dommer Nicola Rizzoli fra Italien vurderede, at Igor Smolnikov rev svenskeren ned.

Sebastian Larsson blev sat til at eksekvere i fraværet af Zlatan Ibrahimovic, men den russiske målmand, Igor Akinfeev, havde luret svenskeren og parerede skuddet.

Russerne var tæt på at udbygge føringen i første halvleg, hvor Sverige ikke gjorde meget væsen af sig.

Det ændrede sig dog tidlig i anden halvleg, da Jimmy Durmaz brød igennem i venstre side og serverede et perfekt indlæg til Ola Toivonen.

Angriberen svigtede ikke og udlignede til 1-1.

Efter en times spil burde Oleg Shatov have bragt gæsterne foran, men han skød forbi et tomt mål efter at have rundet Andreas Isaksson.

I anden halvleg fik også Brøndbys Johan Elmander og FCK's lejesvend Alexander Kacaniklic spilletid for Sverige, der har to point for to kampe i gruppen.

Træner Fabio Capellos Rusland har fire point efter de første to kampe.

Både Sverige og Rusland skal i aktion igen om tre dage i EM-kvalifikationen.

Rusland møder Moldova hjemme, mens Sverige tager imod Liechtenstein.

I samme gruppe vandt Østrig 2-1 ude over Moldova, så østrigerne har fire point for to kampe.

Montenegro skuffede med 0-0 ude mod Liechtenstein. Montenegrinerne har ligeledes fire point.