Sverigedemokraterna efter valgsejr: Nu kan I ikke ignorere os længere

Sverigedemokraterna står tilbage som de helt store vindere ved det svenske valg til Riksdagen. Partiet står til at få 13 procent af de svenske stemmer mod blot 5,7 procent af stemmerne ved valget for fire år siden.

Partileder Jimmie Åkesson er dermed valgets helt store vinder, men han får næppe indflydelse, da ingen af de øvrige partier i Riksdagen vil arbejde sammen med det indvandrerkritiske parti.

Jimmie Åkesson vil dog have andre boller på suppen.

- Svenske venner. Partivenner. Nu er vi nu det tredjestørste parti, sagde Jimmie Åkesson til Sverigedemokraternas valgfest, da kanonvalget stod klart.

- Det har været en fantastisk valgkampagne. Alle som har deltaget, de mere end 13.000 medlemmer i vores fantastisk parti og de mange hundredetusinde vælgere, der har stemt på os fortjener et stort tak, sagde partilederen.

- Nu ser vi ud til at blive et vældig stort parti. Det bliver svært for de andre at ignorere os - det er klart, at de må forholde sig til os nu. Det er ikke muligt at holde os udenfor indflydelse. Vi er tungen på vægtskålen, sagde Jimmie Åkesson og blev mødt af klapsalver.

Sverigedemokraterna kom ind i Riksdagen for fire år siden. Den gang var det hver tyvende svensker, der stemte på partiet - men her fire år efter er det mere end hver tiende svensker, der har sat sit kryds ved partiet.

- Det har været en lang rejse. For fire siden blev vi Sveriges nye riksdagsparti. Vi er vokset, og i dag er vi det tredje største parti. Det er mere end fantastisk, lød det fra talerstolen.

Både den afgående statsminister Fredrik Reinfeldt fra Moderaterne og Sveriges kommende statsminister Stefan Löfven har tidligere slået fast, at de ikke vil samarbejde med Åkessons parti.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip