Sverigedemokraterna: Valget bliver et opgør om indvandring

Sverigedemokraterna (SD) vil gøre valget den 22. marts næste år til en folkeafstemning om svensk indvandringspolitik.

- Vi ønsker et nyvalg velkommen. Vort parti står samlet, og vi er parate til at gennemføre en ny valgkamp, siger den fungerende leder i partiet, Mattias Karlsson.

- Vi har de økonomiske og organisatoriske forudsætninger, der kræves at gennemføre en stærk valgkamp, fastslår han.

En af grundene til, at partiet bestemte sig for at udløse en regeringskrise ved at stemme for de borgerlige partiers finanslovsforslag var ifølge Karlsson, at partiet ønsker at "give det tavse flertal i befolkningen en stemme i spørgsmål om indvandring".

- Det er vores mål at sørge for, at denne valgkamp i praksis bliver en folkeafstemning for eller imod øget indvandring til Sverige, siger Karlsson.

– Den svenske indvandringspolitik er helt unik og helt ekstrem i en europæisk, nordisk og skandinavisk kontekst, siger han videre.

På et pressemøde onsdag aften siger han, at indvandringen ødelægger mulighederne for at styrke velfærden i landet.

Karlsson har midlertidigt overtaget ledelsen af partiet, efter at partilederen Jimmie Åkesson er sygemeldt på grund af stress.

- Det er uvist, hvornår Åkesson kommer tilbage, siger Karlsson, der fremhæver, at der i partiets ledelse ikke har været indgående diskussioner om et valg.

- Jeg oplever ikke denne situation sådan, at jeg har været årsag til politisk kaos, siger Mattias Karlsson, som mener, at krisen er udløst af statsministeren, fordi denne ikke har talt med Sverigedemokraterna.

/ritzau/TT

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip