Sverigedemokraterna vil fremsætte en mistillidserklæring

Sverigedemokraterna vil fremsætte en mistillidserklæring til statsminister Stefan Löfven, siger partiets fungerende leder, Mattias Karlsson, til TT.

- Jeg har ingen tillid tilbage, når det gælder Löfven, siger Karlsson.

- Han fortjener ikke at regere Sverige, siger han og tilføjer:

- Jeg synes, at det er opsigtvækkende, at de går imod grundlæggende demokratiske principper. Der er nu ved at blive indført regler, hvor et mindretal kan regere over et flertal, siger Karlsson.

- Alliansen har i praksis opgivet sin rolle som opposition. Sverigedemokraterna er dermed Sveriges ledende oppositionsparti, siger han videre.

Hvis en mistillidserklæring skal fælde regeringen kræves der, at den støttes af den samling af borgerlige partier, som udgør Alliansen. Det synes helt usandsynligt på baggrund af den nye aftale, der blev offentliggjort lørdag.

Sverigedemokraterna, som bidrog til, at den rødgrønne regerings finanslov blev nedstemt, har fået øget opbakning hos vælgerne i de seneste meningsmålinger.

- Sverigedemokraterna ville have været det eneste parti, som ville være gået frem ved et nyt valg, siger den sygemeldte partileder Jimmie Åkessons stabschef, Linus Bylund, til Aftonbladet.

– Det er fuldt forståeligt, at de gør dette her. Der er syv partier, som risikerer at tabe et nyt valg, så derfor har jeg hele tiden ventet, at de ville aflyse det, siger Linus Bylund.

Regeringen og oppositionspartierne har ført hemmelige forhandlinger om, hvordan et nyvalg kunne forhindres. Kilder i regeringen siger til det statslige tv, SVT, at forhandlingerne har haft fokus på, hvordan Sverige skal kunne styres af en mindretalsregering, og hvordan en sådan regering kunne få vedtaget en finanslov.

Ved en afstemning i begyndelsen af december, hvor regeringens finanslov faldt, stemte det indvandrerkritiske højrefløjsparti først på sit eget forslag og derefter på et forslag fra de borgerlige partier i Alliansen.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip